OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.







torsdag 30. august 2012

Norangsdalen.

Kjører du videre fra Hornindal mot Hellesylt og Stranda, kan du ta av like før Hellesylt til en trang og vill dal som heter Norangsdalen. Det har vært sagt om denne dalen at det er vel kanskje den villeste naturen du kan finne i Norge. Her henger fjella bratt ned på begge sider, og det har gått mange ras. Ingen kan bo her, men det har vært drevet sommerbeite her, og det har vært minst to sætrer. Men de er borte nå. En er oversvømt da det gikk et ras i 1908 som demte opp elva så vannet gikk over setervollen. 

 Det er bygd noen buer her, så og si inn i terrenget for å bli vernet mot ev. ras.


 Her nede er vannet som satte setervollen under vann da raset gikk i 1908. Vi kan fremdeles se tuftene av setervollen nedi vannet.
 Her har bygdefolket døpt den største steinen fra raset, "Gangerolv."
Hjemme her hos meg har det vært tre dager med finvær og sol. Har faktisk vært oppe i 20gr i skyggen.
Det er jaggu bra her altså. Men i kveld slo det om til vind og regn igjen, og det er meldt regn en uke framover. God helg til alle som titter innom.

onsdag 29. august 2012

Stryn og Hornindal.

Så går turen videre ned langs Strynevannet. Delvis skyet med mye grått på himmelen som gjør den grå og virker som utbrent.

 Etter å ha passert Stryn går det videre til Hornindal og langs Hornindalsvannet som er Nordeuropas dypeste vann. Jeg passerer en gammel stenbro; Gamle Horndøla Bru". Den ble bygd i 1810-1813.  Den er ikke i bruk i dag. Ny bru er kommet ved siden av.
 Ved enden av brua er det murt inn en merkelig stein. De kaller den "giftesteinen" eller "jomfrusteinen". Det er knyttet mange gamle historier til denne steinen.  se lenken:    http://www.nordfjord.no/no/Produkt/?TLp=432043


Gammel, god ingeniørkunst fra først på 1800.
Ha en fin ukeslutt.

lørdag 25. august 2012

Strynefjellet

Videre over Strynefjellet er det en fin natur. Tenk at jeg kunne spandere to overnattinger her.
 Så tok jeg av til den gamle strynefjellsvegen. Den er blit en nasjonal turistveg. Det meste er grusveg med smal veg og mange svinger. Men en skal ikke ha det travelt her. Men litt for mye vinterlig kanskje.

 Her tiner nok ikke snøen før ny vinter setter inn.


 Men så åpner det seg mot en ny verden. Der nede ser vi ne mot strynevatnet..

 Ja det er ikke noen autostrada nedover her.
God helg til alle som titter innom. Kanskje noen gir en kommentar også.

tirsdag 21. august 2012

Dalsnibba

 Etterå ha passert Geiranger er det å anbefale å ta avstikkeren opp på Dalsnibba som er ca 1500moh. Det er bompenger for å komme opp. kr 100 for bil. På toppen er det bygd en stor parkeringsplass, så her kommer både busser og biler. Da det var to turistskip på havna i Geiranger gikk det busser nesten hele tiden. Så her måtte en passe på, for mye av veien var for smal for buss og bil i bredden.
 Når du kommer opp blir du belønnet med en fantastisk utsikt nedover mot Geiranger. På bildet nedenfor skimter vi Ørnevegen som krummer seg ned mot fjorden.
 Et forsøk på trippeleksponering med vidvinkel uten stativ.HDR.Canon 1000D
 HDR med normalobjektiv.Canon 7D
Ha en fin uke. Her har den starten med regn og gråvær.

mandag 20. august 2012

Geiranger.

 På vei ned Ørnevegen og i den spesielle svingen kalt "Ørnesvingen" har vi en fin utsikt ned mot Geiranger og ut fjorden ser vi fossene "De syv søstre" Det er ca 12 sløyfer i veien nedover, så her går det nok litt ekstra bremsebelegg.
 Jeg var så heldig at det lå to store turistbåter utenfor Geiranger. Fjelltoppen i midten er Dalsnibba på 1500moh. Dit skal vi .

 Her har jeg passert selve Geiranger og begynner oppstigningen på den andre siden. Her til høyre ser vi det største hotellet i Geiranger, hotell Union.
Ha en fin mandagskveld.

søndag 19. august 2012

På toppen av Trollstigen.




Etter å ha kommet opp Trollstigen og kommet opp på det høyeste punktet før det begynner å gå nedover på den andre siden, er det et herlig skue av fjellnatur.

Trollstigen.

 Her slynger veien seg oppover og Stigfossen velter seg nedover så skumsprøyten står. På det øverste bildet skimter du broen med noen mennesker på.Bildet nedenfor viser den gamle solide broen og fossen som buldrer og bruser ned og under broen.
 På toppen har nok ingeniørene kosten på litt ekstra for å få til et vakkert skue før Istra renner ned fossen.
 Fra parkeringsplassen på toppen .
 Her ser vi ned på en veislynge som viser at her kjører store busser, personbiler og forbausende mange tråkker seg oppover på sykkel.
 Her ser vi ned på Stigfossen og broen.
En artig og opplevelsesrik veistrekning som anbefales sterkt å ta.

lørdag 18. august 2012

Isterdalen og Trollstigen.

Etter å ha passert Trollveggen er det vel nesten obligatorisk å ta av å kjøre opp Isterdalen.
 I enden av Isterdalen ligger den kjente Trollstigen.
 På toppen har det etter hvert blitt bygget ut det ene platået og utkikkspunktet etter det andre.
 Her ser vi ned på alle slyngene i veien.
Ha en fin dag.

søndag 12. august 2012

Trollveggen i Romsdal.

  

Mange har nok kjørt Romsdalen og opplevd den flotte og ville naturen som åpenbarer seg der. Når du kjører ned fra Dombås, passert Lesja og Rauma renner somme stads stille og rolig for så å velte seg utfor i de flotte fossene. Når du har passert Marstein nærmer du deg Trollveggen, og her er det nok de fleste forbipasserende som stopper for å ta et bilde. Det måtte selvfølgelig jeg også gjøre. Norges fjell kan by på mye vakkert. Bildene er tatt 24. juli i år.
Det var nå en fornøyelse å kunne laste opp bildene. Gikk på et blunk. Nytt abbonement på Telenor gjorde susen. Får håpe det blir mere stabilt, selv om Netcoms var enda en del raskere da det virket som det skulle de to første månedene.
I dag har vi hatt en fin dag med sol og 18gr i skyggen. Det har gitt mer enn nok varme til solbading på terrassen. Får håpe det varer noen dager. Ha en fin uke framover.

tirsdag 7. august 2012

Mobilt bredbånd?

Jeg har fortsatt store problemer med mitt mobile bredbånd fra NetCom via NextGenTel. Jeg gikk over til mobilt bredbånd da det stadig var problemer over linja. Fikk bare nedlasting på 1-1,6Mb/s selv om jeg abbonerte på 5Mb/s. Da jeg gikk over til mobilt bredbånd var jeg positivt overrasket da jeg hadde nedlasting på helt opp til 12Mb/s. Men sånn i gjennomsnitt hadde jeg vel ca 3-7Mb/s de to første månedene.
Men så begynte det å dabbe av og i en måned nå , minst, har det vært helt ubrukbart. Nedlasting fra 0 til 100 Kb/s, og da er det så vidt det kommer sigende inn på skjermen. Har klaget flere ganger og de skal gi meg tilbakemelding, men lite skjer.  Således er det nesten ikke mulig for meg å laste ned andres blogger da det går så innmari tregt at jeg rett og slett ikke gidder å sitte å vente på at bildene skal komme inn. Således har det blitt ytterst lite med kommentarer på andres blogger, beklageligvis. Opplasting av egne bilder har vært et ork. Men det går an å gjøre andre ting mens bildene bli lastet opp.
Men jeg er spent på morgendagen! Kanskje den vil gi en ny mulighet med en bedre dekning.
Ha en fin uke videre.


lørdag 4. august 2012

Idyll ved og på sjøen.










Bildene er tatt St.Hans-aften. Da var det et strålende godt vær.
God helg til alle som titter innom.
Klikk på bildene for full størrelse, ellers virker de litt diffuse.