OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.fredag 4. februar 2011

Teide, innlegg 4.

 Sånn ser det ut når vi kommer til avstigningsplatået ved toppen ca 3550moh ,og det er ca 200m igjen til topps.
 Her går en gondol ned.
 Her krysser opp- og nedgående gondol.
 Dette skiltet sto ved stasjonen. Det var en sti som gikk opp mot toppen, og det var det ikke lov å gå utenom den. Jeg gikk litt fort og merket fort at her var det tynn luft. Ble rett og slett svimmel. Men det som verre var, var at for å komme helt til topps måtte du på forhånd innhente en tillatelse fra de lokale myndighetene. En svært byråkratisk søknadsprosedyre. Hensikten var for å verne det sårbare og unike plante- og dyrelivet rundt Teide.Det var ikke bare å" trove" rundt som en selv ville. Det vulkanske området rundt Teide er så spesielt at det har vært utnyttet i mange filmer, inkludert Star Wars.
 Her holder de på å fikse på stien opp. Vi kom ikke lenger enn til det hvite skiltet. Der satt vakter og passet på at tillatelsen var i orden. Passet måtte du også vise. Ca 150 m igjen. Skitt å. Men vi var da nesten opp, og har aldri vært høyere. Og den utsikten.
 Til venstre i bildet ser dere folk på vei opp. Heldiggriser, de hadde løyve.
 Her ser dere folk også, øverst til venstre.
 Her ser vi veien vi kom, langt der nede. Det går også an å gå opp fra der goldolbanen starter.  Det tar ca 4-5 timer og er ca 1300 høydemeter. Dette tilsvarer nesten samme som fra Spiterstulen til Galdhøpiggen. Fra Juvasshytta til Galdhøpiggen er det bare 600 høydemeter.

 Her vises det store krateret som selve Teidemassivet ligger i.
Mye fjell på Tenerife. Siste bilde er et NASA-bilde jeg har lånt. Får håpe det ikke utløser komplikasjoner.  Da er vi kommet så langt til topps på Teide som vi klarte. Har lyst til slutt å legge ut noen bilder fra plassen Los Gigante. Disse kommer neste uke. Jeg ønsker dere alle en kjempetrivelig helg.

8 kommentarer:

Havfruen sa...

WOW...for en tur...og for en natur!! Den er mektig og for en fersk ørlending blir dette høye fjell:)
Skjønner godt dette har vært en stor opplevelse!!
Nyt helga i gamle kjære omgivelser:)

Kenneth Larsson sa...

Spännande att få följa med på dina resor! Fina bilder! :-)

Ha en trevlig helg! :-)

Helen sa...

Ja, du dette var virkelig spesiell natur ! Ikke rart det har vært med i Stars Wars..hehe...kunne jo nesten vært på månen dette her !!

Fine bilder og bra forklaringer for oss leser, takk skal du, stikker innom igjen til uka - for å se de bildene du lokker oss med;)

god helg !

Kathrine sa...

He..Ja. Jeg har tre i familien her som er Star Wars fan. Så litt om denne plassen har jeg hørt om ja.

Liker høye flotte fjell, og kunne gjerne tenkt med en fottur der:))

Ha en fin fin søndagskveld.

Arnhild sa...

Forstår godt at det måtte være litt kjipt å ikke komme helt til toppen når dere var så nære. Men alikevel, det må ha vært litt av en opplevelse :)

Flott illustrert...:)

Tovepia sa...

Tenerife harjeg aldri vært, men sannelig litt av en topptur! Antar det er vulkansk jordsmonn der. Litt av en papirprossess for å få starte turen, da:)
Ha ei flott uke!

Bjørg 47 sa...

Hyggelig med denne reisebeskrivelsen, får faktisk et litt annet inntrykk av 'Sydenreiser'. Og når snøen laver ned i 'metervis' just nu, er det godt å kunne nyte flotte bilder fra litt varmere strøk. Ha en fin uke.

Anne sa...

Jammen kom jeg til toppen jeg også Olav, dog gjennom dine bilder, men det var en opplevelse det å :-)

Teide, hørtes så norskt ut på en måte også. Men du så goldt der at noe slikt har vi da ikke her i det hele tatt. Sammenligner litt med vulkanen Vesuv jeg da, for jeg var jo der sist sommer, men du og du så frodig det var oppover fjellsiden der, ikke sammenlignbart med dette i det hele tatt faktisk.

Hadde en bare kunne frakte litt av varmen derfra og hit i skrivende stund, vinden uler og det sludder på tvers, og for første gang i mitt liv er jeg skikkelig værsjuk! MEN gir meg ikke over og nekter plent krangle med værgudene, en får bare kle seg og gjøre det beste uttav det, men fotovær?? nei :-(

Men klem ja, det skal du få :-)