OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.







mandag 28. februar 2011

Jeg har ikke begynt med arkeologiske utgravninger.


Nei motivet ble hentet fra et akvarium. Lyset var gått så det ble vel litt mørk bakgrunn, men desto mer skummelt.
Ha en fin mandag.

Takk for kommentarer.

Jeg takker hjerteligst for alle kommentarene jeg fikk for siste uka. Meget trivelig med tilbakemeldinger.

mandag 21. februar 2011

Is i fjellsiden.

 Det er da fint med slik is i fjellsiden, men det er ganske skummelt når mildværet kommer og isen bebynner å falle ned på veien.  Ha en fin ukestart.

Takker hjerteligst for alle fine komentarene for siste uka. Har vært en rolig uke for meg, men formen etter influensaen begynner og bli betraktelig bedre. Fortsatt kjempevær med solskinn ute.

torsdag 17. februar 2011

Mus i garasjen?

"Jaggu mener jeg å høre at det er mus der inne?"

Kjempefint vær for tiden, men influensan har ikke sluppet helt taket, så været kan ikke nydes helt enda. Men bedring er det da. Ha en fin torsdag.

onsdag 16. februar 2011

mandag 14. februar 2011

Tusen takk.

Tusen takk for alle hyggelige kommentarene for siste uka. Det har vært lite aktivitet her de siste dagene. Det er visst flere år siden jeg hadde influensa. Men så måtte jeg til pers. Ja ja, man vet det går over så. Det ble jo det fine været ute. Sol og noen få kuldegrader.  Har gått i arkivet for å finne passende bilder.
 Ha en fin mandag.


fredag 11. februar 2011

Husk morsdagen på søndag. Ønsker dere en riktig god helg, uten influensa.

Influensa og temmelig redusert.

Trodde faktisk jeg skulle ri over, men smittepresset ble for stort. Så en kveld var det igang.


Jeg glemte under innlegga av bildene fra Tenerife, at bildene ble tatt med et kompaktkamera med 26x zoom. Merke, OLympus SP -590 UZ med bildestabilator og 12 megapixler.

tirsdag 8. februar 2011

Los Gigantes, Tenerife.

  Los Gigantes ligger helt sør på Tenerife. Det er en liten plass som er stille og rolig. Mange små og trivelige restauranter som serverer god og billig mat. Los Gigantes, Gigantene er oppkalt etter de store klippene vi ser som stuper rett i havet bortenfor byen.
 Vi bodde helt ved veien nede til venstre.
 Ellers ble det nesten daglige fotturer oppover hit hvor vi kunne nyte en fin utsikt.
 Lang palme med stige????
 Og øvert i palmebladene skjuler det seg en mann. Er det en titter som prøver å se inn på verandaene?
 Nei da. Ha rydder opp i vissne blader i toppen på palmene rundt hotellet. Her er han på vei ned like utenfor verandaen vår. En stor palmegrein kom deisenede inn på verandaen. Ja ja, den tok ikke knekken på noen, men...
 Denne karen tok en tur for å se om det var noen brødsmuler etter frokosten. Faktisk ikke noe lurt å mate duene. Da blir de innpåslitne, og de takker deg med å kvittere med en ruse midt på verandabordet. Nei vi har lært oss til og ikke mate duene.
Fra en fortur ved en klippe der havet sto rett på.
 Da forlater jeg Tenerife. Har vel igrunnen en masse bilder derfra, men får vel gå over til hjemlige trakter også.
Ha en god tirsdagskveld og en fin uke framover.

Tusen takk for alle kommentarene for siste ukas innlegg. Kjempetrivelig og få tilbakemeldinger,

fredag 4. februar 2011

Teide, innlegg 4.

 Sånn ser det ut når vi kommer til avstigningsplatået ved toppen ca 3550moh ,og det er ca 200m igjen til topps.
 Her går en gondol ned.
 Her krysser opp- og nedgående gondol.
 Dette skiltet sto ved stasjonen. Det var en sti som gikk opp mot toppen, og det var det ikke lov å gå utenom den. Jeg gikk litt fort og merket fort at her var det tynn luft. Ble rett og slett svimmel. Men det som verre var, var at for å komme helt til topps måtte du på forhånd innhente en tillatelse fra de lokale myndighetene. En svært byråkratisk søknadsprosedyre. Hensikten var for å verne det sårbare og unike plante- og dyrelivet rundt Teide.Det var ikke bare å" trove" rundt som en selv ville. Det vulkanske området rundt Teide er så spesielt at det har vært utnyttet i mange filmer, inkludert Star Wars.
 Her holder de på å fikse på stien opp. Vi kom ikke lenger enn til det hvite skiltet. Der satt vakter og passet på at tillatelsen var i orden. Passet måtte du også vise. Ca 150 m igjen. Skitt å. Men vi var da nesten opp, og har aldri vært høyere. Og den utsikten.
 Til venstre i bildet ser dere folk på vei opp. Heldiggriser, de hadde løyve.
 Her ser dere folk også, øverst til venstre.
 Her ser vi veien vi kom, langt der nede. Det går også an å gå opp fra der goldolbanen starter.  Det tar ca 4-5 timer og er ca 1300 høydemeter. Dette tilsvarer nesten samme som fra Spiterstulen til Galdhøpiggen. Fra Juvasshytta til Galdhøpiggen er det bare 600 høydemeter.

 Her vises det store krateret som selve Teidemassivet ligger i.
Mye fjell på Tenerife. Siste bilde er et NASA-bilde jeg har lånt. Får håpe det ikke utløser komplikasjoner.  Da er vi kommet så langt til topps på Teide som vi klarte. Har lyst til slutt å legge ut noen bilder fra plassen Los Gigante. Disse kommer neste uke. Jeg ønsker dere alle en kjempetrivelig helg.

tirsdag 1. februar 2011

Teide, innlegg 3

 Vi nærmer oss stadig toppen og det skal bli spennende å se hvodan denne taubane eller gondolbanen er.
 Her har jeg zoomet inn og vi kan se gondolbanens endepunkt langt der oppe. Derfra går det en sti opp til toppen. Heldigvis har vi flott vær, så dette lover bra.
 Da er vi kommet opp til hvor gondolbanen starter. Her står det vanligvis en lang rekke busser og biler. Vi var heldige og kom forholdsvis tidlig, og da vi benyttet drosje, kjørte sjåføren het opp til heisen. Dette sparte oss for mye køståing. Kristus har velsignet ferden vår, så dette skal gå bra. Det er ikke meg som er avbildet her.
 En Kristusstatue var solid forankret like ved. Det er vanlig i katolske land at slike figurer blir satt opp for å beskytte ,sikkert gondolbanen og ikke minst mot vulkanfaren fra El Teide.
 Her kommer gondolvognene. Den til høyre har akkurat kommet ned. Til venstre står folk klare til å gå på en ny oppover. Byggningen her inneholder en kafeteria og en liten restaurant. I tillegg, selvfølgelig en suvenirbutikk og bilettkontor for banen. Her blir det som regel lange køer, så det kan bli en del ventetid før du får gå inn i gondolen. Herfra er nivået 2350moh, og der du går av oppe mot toppen er det 3550moh.
Det sies at denne nationalparken besøkes av 2,5 millioner hver år.
 Her ser vi en av gondolene på vei ned. Det er vel den vi skal bli med. Det kribler litt i magen.
 Her nærmer den seg raskt.
Så bremser den opp og kommer sigende sakte inn mot påstigningsplatået. Men først skal alle som kom ned ut. Jeg husker ikke sikkert men jeg tror det var ca 20 i lasten, og turen tok vel ca 10min opp. 
Neste innlegg blir fra toppen.
Jeg ønsker alle en fin uke framover.

Tusen takk for alle kommentarene dere har lagt inn siste uka. Det er kjempegøy å få tilbakemeldinger, og jeg setter stor pris på dem. Hadde ingen brydd seg hadde jeg vel lagt ned bloggvirksomheten, så kjære venner fortsett sånn, det varmer mitt hjerte i disse grå og kalde vintertider.