OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.torsdag 26. mars 2015

Den uheldige båten. Her til høyre ser vi de to båtene som pumper over den flytende lasten. Her har det meste av lasten kommet over i de to båtene som skal hjelpe havaristen.
 Tre slepebåter i posisjon.
 Her trekkes den av grunn.
 Så flyter den igjen.


http://www.shipwrecklog.com/log/2015/03/scan-master/
http://www.adressa.no/nyheter/sortrondelag/article10786513.ece

Ja dette skjedde på sørvest siden av øya hvor jeg bor.  Skipsleia mellom Hitra og Hemnskjela er her ganske smal, og det fordrer en kursendring ved Terningen fyr. Sitter man å sløver å liter på autopiloten her og ikke endrer kurs litt før Terningen på nordgående, går det som regel galt. Det har gått flere båter på land her på grunn av feilnavigering. Denne båten gikk på grunn for flere dager siden. Det var høyvann å den gikk langt på land med full last. Det har blåst til dels ganske godt her, så redningsarbeidet har blitt utsatt til i går. Da kom to sildesnurpere og pumpet over det meste av lasten, og tre slepebåter kom for å trekke den av . Bare to slepebåter hadde trosse ombord da de på høyvann prøvde å trekke den av. Det gikk fint. Det var ikke noen nevneværdige skader i skroget, og ror og propell var ikke skadet. Men om den skulle slippsettes etterpå vet ikke jeg. Den må vel ha en etterkontroll, for det var tross alt noen stener i fjæra der den gikk på land.

2 kommentarer:

Anita sa...

Ojjj!!Det var litt av en opplevelse!!For en ulykke!Bra det ikke var drittvær og mennesker som ble skadet.Lurer på hvulken last?Stykkgods?

Fin fortelling og kjempebra bilder Olav!Glad for å se deg!

Takk for fin kommentar hos meg:))))

Vist du ikke blogger på en stund ønsker jeg deg og familie en riktig fin Påske!:))

H. sa...

Jøss !!
For noen bilder, og svær skute....gått det gikk bra :)