OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.







mandag 11. juli 2011

Et pust i sivet.

Det er  nå en litt stille tid for blogging der sikkert mange har tatt ferie, så jeg tar også en pust i bakken. Takker alle som har vært innpå bloggen med kommentarer, og ønsker alle en riktig god sommer videre.

søndag 10. juli 2011

Blomsterenga.

Hva er vel ikke mere trivelig enn å finne en slik blomstereng hvor du kan gå å kjenne duften av gras og blomster. Eller du kan slenge deg ned å ligge der å tenke på hvor deilig sommeren kan være. Det er ikke så mange slike blomsterenger å finne nå for tiden da bøndene driver intensivt med gras eller korn. Men godt er det når en plutselig oppdager et lite stykke jord bevokst med rødkløver, hvitkløver rylikk og mange andre fine blomstersorter.
Ha en fin søndag.
Sola har vært fram til nå, men så ble det gråvær og regn igjen.

fredag 8. juli 2011

En liten blomst fra fjellet.

Denne blomsten fant jeg på en fjelltopp like ved der jeg bor. Jeg kan ikke finne noe navn på den, så her ber jeg om hjelp.
God helg til alle som titter innom.

Dette er nok en ;Kattefot (Antennaria dioica) hann. Kurvblomstfamilien.
se:     http://www.biopix.dk/photo.asp?language=no&photoid=5089&photo=antennaria-dioica

torsdag 7. juli 2011

Rådyrbesøk på plena.

 Plutselig kommer en liten rådyrbokk springende inn på plena. Jeg ser den gjennom vinduet og henter aparatet. Da har den lagt seg ned på plena.
 Jeg tar bilder gjennom ruta for ikke å forstyrre den, men den synes nok detb er noe som rører seg der bak.
 Nei da. Ingen fare. Den slapper av igjen.
 Hoster litt, eller er det en gjesp.

Så går jeg og åpner ytterdøra så forsiktig. Da ser den meg, og vips så ser jeg bare bakparten bak noen busker.       Ha en fin onsdagskveld.  He he. Har kommet av på ukedagene jeg. Det skal da være ha en fin torsdagskveld. Da slenger jeg like godt på, siden det er så sent på kvelden; og ha en fin fredag. Akkurat nå er det helt grått her, og det regner....

tirsdag 5. juli 2011

Her kommer bildet tatt nordover mot Ørlandet.

Vi ser rett over øya Leksa. Bildet er zoomet en del så det virker nærmere enn virkeligheten. Så har man probler med vind og litt dis som gjør bildet mindre skarpt. Det blåste nemlig en del på toppen, og da får man lett vibrasjon selv om en bruker stativ.

En solskinnstur 19.juni 2011.

Denne dagen var det fint vær med sol, så vi tok på shortsen tok med fotoutstyr, ryggsekk, litt mat og kaffe på termos. Ikke noen langtur nei, men bratt nok til meg. Belønningen blir en fin utsikt. Fjelltoppen heter Toreheia og vi ser Trondheimsleia med Hitra på andre siden. I nord kan vi se Garten og Ørlandet med Kopparn i bakgrunnen.
I dag har jeg ventet meg litt sol, men enda er det overskyet og vindstille. Tror sola kommer fram.
Ha en fin tirsdag.

mandag 4. juli 2011

Hei der, jeg er simpelt hen nødt til å like regn. Har akkurat lært å svømme i sølepytten her.

Ja det regner i dag også, det gjorde det i går og nesten hele juni. Ja ja, men det er ikke bare her det regner, danskene og sørsverige har fått noen skikkelige regnmengder som er langt over normalen. Men vi vet jo at solen finnes der, så vi håper fremdeles. 12gr i dag. Ha en fin mandag.
PS: det er en orkdaling, den gikk nemlig rett utenfor Orkdal Trafikkskole. 

lørdag 2. juli 2011

Vepsebol i uthuset.




Jeg oppdaget plutselig da jeg åpnet uthusdøra at det hang et vepsebol i karmen. Det var en livlig virksomhet og kvaksen summet rundt ørene på meg. Jeg måtte hente fotoaparatet. Det ble tatt mange bilder, men ikke alle var gode, så de fleste får bare ligge i arkivet. Får vepsen være i fred så stikker de i allefall ikke. Det eneste jeg følger godt med er å holde hodet lavt når jeg går inn og ut av bua. Det hadde sikkert ikke vært bra om jeg hadde skallet borti huset deres.
I dag har vi hatt sol, men litt hard nordavind, så tempen har vært fra 10-15gr. Men det har da vært såpass tørt at jeg har fått slått plena.
Så ønsker jeg alle en riktig fin helg.