OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.fredag 7. juni 2013

Etter regn !

f8  1/200s  ISO 2500   150mm
                                                f9  1/125s   ISO 3200    150mm
                                          f9 1/160s     ISO 3200   150mm
                                             f 11  1/50s      ISO 3200   150mm
                                                 
Da har jeg prøvd litt makrofotografering, eller nærfotografering om du vil. Format 1:1 kan vel diskuteres.
Det var for mye vind den kvelden jeg prøvde, så det var veldig vanskelig å få skarpe bilder. Brukte stativ, men stativet mitt er for dårlig an. regulering, så når jeg skal litt langt ned mot bakken blir det vanskelig. Jeg brukte manuell fokus, men når blad og grener plutselig beveget seg, var det vanskelig. Skulle vel ha brukt hurtig serietaking med den muligheten at kanskje ett eller to kunne blitt bra. Prøver å bruke så liten blender som mulig for dybdeskarpheten sin del, men det går ut over lukkerhastigheten. Således må ISOen en del opp for å hjelpe på at lukkerhastigheten ikke blir for lav. Jeg stiller                                                                                                                inn på blenderprioritet og prøver meg fram med ISO-innstillingen. Er det helt vindstille kan det kanskje være lurt å bruke fjernutløser for ikke å skake på apparatet. Men når du ser at bladene er urolige gjelder det å få knipset akkurat i rette øyeblikk. Så var det komposisjon da. Det er jeg visst dårlig på. Men det hjelper å bruke det rutenettet som de fleste kameraer har så du kan plassere hovedobjektet mest mulig etter det gyldne snitt. Objektivet jeg har brukt er et fastobjektiv på 150mm. Da slipper jeg å gå så kloss opp mot motivet. Men kameraet Canon EOS 7D er ikke fullformatkamera, men har en cropfaktor på 1,6 hvilket vil si at du må ganger 150mm med 1,6. Så i virkeligheten blir en 150mm til 240mm. Dette kan da være nytting mange ganger der du er ut etter stor tele.
Makrofotografering er nok litt vanskelig å få til skikkelig. Jeg har nok mye å lære her.
Er du spesielt interssert anbefaler jeg bloggen: Knuts tips om makrofotografering.    http://makrotips.blogspot.no/      Her er det virkelig mye godt stoff om emnet.
Jeg diskuterer gjerne emnet, så bare kom med utspill og spørsmål. Og selvsagt gode råd vil jeg ha. Si også din mening om bildene. Jeg synes ikke de er noe særlig gode, men velger likevel å legge de ut for å få en tilbakemelding.  Jeg legger ut fire bilder til i kveld.
Ha en god helg.
PS. I grunnen hadde jeg vel litt for dårlig lys den kvelden. ISOen er faretruende høy.

3 kommentarer:

ANITA sa...

Jeg syns det ble bra jeg!!!

Har ikke peiling på innstillinger på kamera har ikke tolmodighet jeg til slikt..så jeg misunner dere som for det til..Men ett og annet tips plukker jeg opp..slik som du beskriver her.Tusen takk:))

VENTANA DE FOTO sa...

Nå kan du overraske meg med disse vakre bilder makroer. Du må fortsette å prøve nye måter fotografering.

Et kyss

http://ventanadefoto.blogspot.com.es/

Kathrine sa...

Lykke til. Macro er gøy, og jeg kjører på uten oppskrifter jeg da,)
He.. Godt vi har tips fra Knut,)