OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.søndag 9. juni 2013

Styrke gir samhold.

f8  1/125s   ISO 500    150mm
Vi har hatt en god del regn de siste dagene, men innimellom skurene har det vært såpass opphold at det har blitt litt makrofotografering igjen. Jeg savner et bedre stativ som kunne vært raskere å regulere om. Samt kommet mye nærmere marka i mange tilfeller. Men når du er langt nede hadde det vært meget kjekt med en vinkelsøker.
 Men i dag var det såpass stille for vinden at det gikk an å bruke fjernutløseren. Men litt bevegelse er det som regel på motivet, så det er vanskelig å få skarpe bilder. Jeg bruker spotmåling og dagslys på lysmåleren. Ellers fortsatt manuell fokusering og blenderprioritet. Styrer ISOen så det blir  passe lukkertid for eksponeringen. Men dybdeskarpheten er vanskelig med makrofotografering.
  Men fornøyd med resultatet ble jeg da ikke. Legger ut noen bilder igjen som jeg gjerne vil ha en kommentar på. Når jeg ser på bloggen til Knut får jeg nesten lyst til å slette bildene mine. Men jeg er vel for egen til å gi meg enda.

1 kommentar:

Knut sa...

Jeg synes dette er fint jeg Olav!

Og du må da ikke slette noen bilder!

Øvelse gjør mester heter det jo. Så her tror jeg mange kjenner seg igjen dvs at det tar tid å lære seg hvordan man gjør det.

Kan fortelle deg at jeg også har hatt fortvilte stunder hvor jeg ikke har skjønt noen ting av hvorfor bildene mine ble som de ble. Da var det godt å kunne gå til en meget kompetent fotobutikk og spørre ekspertisen. Så fikk man noen gode råd og så ble alt så mye lettere.

Bare spør meg Olav, så skal jeg prøve å hjelpe hvis jeg kan.

mvh Knut