OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.fredag 4. november 2011

En liten foss i skumringen.


Fra samme turen sist lørdag, da jeg var på vei heim og hadde passert Våvatnet, så jeg denne lille fossen. Jeg var litt sen til å bestemme meg, så jeg kjørte forbi. Jeg angret med en gang og stoppet ved første anledning og kjørte tilbake. Hadde flere ganger vært oppmerksom på denne fossen, men det hadde aldri blitt til at jeg stoppet der. Endelig ble det til at jeg stoppet. Men det var langt på dagen og det var dårlig lys. Litt regn ble det også, og stativet lå selvfølgelig hjemme. Men ei lita grein på et lite tre fikk duge som støtte. Måtte ha litt lang lukkertid for å få til det populære slørete vannet. Apparat Canon 450D med Sigma 18-250mm f 3,5-6,3.  Eksponeringsinnstilling bilde øverst f5,6 lukker 1/4sek ISO100 63mm. Bilde nederst f5,6 lukkertid1/3sek ISO200 18mm   Dristige innstillinger uten stativ for en gammel mann med skjelvende hånd.. hehe..       Dere får ha en riktig fin helg.

8 kommentarer:

Karis fotoblogg sa...

Fin foss og gøy å få til sløreeffekten på vannet. Synes du klarte det veldig bra uten stativ!

Ha en riktig fin helg! :)

Fjällripan sa...

Ja det blev jättefina bilder från forsen! Jag måste också prova att ta såna där bilder på rinnande vatten med olika inställningar på kameran.

Trevlig helg :)

Bjørg 47 sa...

Jo, jeg kjenner til det med å passere og tilbake, eller angre på at jeg ikke gikk tilbake. flott lys på det forrige bildet ditt. (Og til din kommentar hos meg, så har jeg faktisk vært på Nordkapp tre ganger, to ganger i tjukk tåke, siste gang tre døgn i praktfullt vær, lå i campingvogn nesten på platået, og fikk skikkelig midnattssol-opplevelse, men det er mange år siden !!)

Anne sa...

Vat jammen ikke om jeg har sett denne fossen i det hele tatt, men så går det jo sp regel i over 80 over der Olav.

Stativ er et must om en skal få bildet helt klart ja, men når det ikke er med får en ta til take med det en har fremfor seg da :-)
Ditt første her bele derfor det beste synes nå jeg.

God helg til deg Olav, finvær og greier!! Klem din vei.

Tovepia sa...

Nydelig! Det er vakkert på den sida av Hemnekjølen. Nyt helga!

Rune (Bildebloggen) sa...

Hei Olav :) Lenge siden sist, oppdaterer meg litt i bloggverden igjen, du har mange flotte skudd siden jeg var innom her sist. Håper alt står bra til med deg!

Ha en fin lørdag!

Marie sa...

Syns du har klart det ganske bra eg :)
Ikkje lett å få til dette utan stativ. Kjekt å eksprimentere på denne måten :)

God fotoveke til deg :)

Helen sa...

Vakker, sløret foss på bildet nr 2 - og første bildet var da krystall klart !

Bra du snudde og fikk tatt bilder, ikke bra å angre, vettu :)

Ciao