OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.søndag 7. april 2013

Byvandring i Trondheim med lommekamera Canon Ixus 60. mai 2012.

 Mens vi venter på våren skulle det vel være greitt men en liten byvandring i Trondheim. Disse bildene er tatt i mai 2012. Jeg måtte ta buss til byen noen turer i forbindelse med noen enkle legebehandlinger hos spesialist.  Da måtte jeg gå på bussen kl 8 og var i byen ca kl 10.30 Hos legen varte det bare en halvtime opp til en time, og bussen gikk ikke fra byen før kl 15, så jeg hadde da mere tid enn til en kopp kaffe. Jeg puttet et gammelt Ixus 60 i lomma og tenkte at jeg kunne da ta noen bilder. Apparatet hadde vært min yngste datters. Det var vel ikke noe å skryte av, men lite og fint å bare putte i lomma. Det var litt tungvint å drasse rundt med et stort speilrefleks i mitt ærende.  Så bildekvaliteten er vel så som så. Men med litt etterarbeid i PS ble de vel frisket opp en del.
Ja på de to øverste bildene er jeg på veg opp Munkegata og har akkurat passert torvet. Vi ser Nidarosdomen et stykke unna.
 Her er inngangspartiet til Trondheim Tinghus. Fint utsmykket av Nic Schiøll. Statuen er vel Lovsigemannen Magnus Lagabøter. Jeg smyger meg bare forsiktig forbi. Har vært inn her en gang. Det var i 1971. Da kom jeg ut som gift mann.
 Så er jeg kommet opp til Nidarosdomen, Norges nasjonalhelligdom. Jeg savner nok vidvinkelobjektivet her ja. Men det må bare bli som det blir.
Nidarosdomen ble allerede påbegynt i 1070, og er som sikkert de fleste vet bygget på Olav den Helliges gravsted. Han ble helgen etter slaget på Stiklestad i 1030. Siden har det vært byggevirksomhet og restaurering fram til i dag.
Se mer om Nidarosdomen i linkene.        http://no.wikipedia.org/wiki/Nidarosdomen
 her er også en video      :         http://www.nrk.no/skole/klippdetalj?topic=nrk:klipp/585068                                                 
 Dette er fra nordsiden mot Munkegata. Her er Vestfronten med det store rosevinduet. Ellers er det rikt dekorert med statuer og ornamenter.


 Dette er fra sørsida, altså i motsatt retning for Munkegata hvor du kommer oppover fra torvet mot Domen.
 Her må da bli fra østsiden.
Da ønsker jeg alle som titter innom en god søndagskveld. Så blir det noen flere bilder fra byvandringen i Trondheim senere.
Disse bildene er fra mai 2012 og tatt med Canon Ixus 60. Etterbehandlet litt i Photoshop.

4 kommentarer:

Anne sa...

Fineste byen vår, og det fra en dag med sol å, ikke værst Olav :-)
Innimellom er det så kjekt å reise inn til byen `bare`som turist, en vil da oppdage så masse nyheter som en ellers bare stresser forbi om en har masse ærender der :-)

MÅ å fortelle deg at bildet mitt er tatt i Agdenes, på Værnes, så fiiint der at. Sikker på du har vært der, hvis ikke er det absolutt verd å ta en tur.

Ha en superkjekk ukestart!

Anneklem.

VENTANA DE FOTO sa...

Jeg likte den vakre arkitekturen i laCatedral. Det er en veldig vakker bygning.

For nå her i helgen, skinte solen. Jeg benyttet anledningen til å ta turen.

Kisses
http://ventanadefoto.blogspot.com.es/

Helen sa...

Tydelig du og Photoshop er gode venner !
Disse bilder var knall fine syntes nå jeg :)

Fy søren så flott Nidarosdomen er - den MÅ jeg se engang....sukk...

Smilte over kommentaren ved din passering av Tinghuset...hihihi

Wenche sa...

Skjønner jeg må meg en tur dit...står på listen ;0)