OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.tirsdag 9. november 2010

Granmeis.

Denne granmeisen var en ivrig gjest på fuglebrettet i dag. Det er vanskelig å skille mellom granmeis og løvmeis, så jeg var svært i tvil hvilken av dem det var.  Granmeisen skal ha et lyst felt langs armsvingfjærene, og det mener jeg denne har. Ellers skal de ha forskjellig lyd, og jeg mener den hadde det litt hese skurrende "tææh,tææh,tææh.." Det er meget småe fugler dette. ca 12cm og veier bare 9-11gr. 
Ha en fin tirsdagskveld.

5 kommentarer:

Havfruen sa...

Kan ikke gi fasit på hvilken meis det er men det var iallefall et flott bilde!!
Har meiseboller hengende ute vi også men ser skjæra og kråka er besett til å forsyne seg:)
Ha en fin kveld:)

VALKYRIEN sa...

En nydelig liten fugl det der! Jeg er nok ikke særlig bevandret i fuglenavn, kan liksom de vanlige meisene og dompap og noen til. Egentlig skulle man bli flinkere til å kjenne dem igjen - de er jo så nydelige våre små fastboende fugler.
Vakkert bilde er det i alle fall!

Arvid Bredesen sa...

Hei!
Det er slett ingen enkel sak å skille disse to artene, men lyden er ofte den sikreste indikasjonen. Synes det er vanskelig å skille på armsvingfjær, hvite/gråaktig kinn, stor/liten hakeflekk og mattsvart/svart glinsende hette da variasjoner innafor arten også forekommer. Her har du fått et skarpt og fint bilde av en kvitt og vilter skapning. Savner at du må få med hele stjerten (for å pirke litt...).

Håper du får sjansen til å fotografere stjertmeisene du oppserverte ute hos deg - kanskje er det "min flokk" som har tatt turen over fjorden?

Ellers er du hjertelig velkommen til å stikke innom en tur i helga for å fotografere litt. er gressenkemann noen dager framover, så da vil jeg bruke helga til å ta bilder. Ring meg gjerne på mobil'n hvis du vil!

Kathrine sa...

Dette er nok granmeis ja. Jeg har løvmeis her, og det er en liten forskjell på dem. Ikke lett å se når de er i farta, men lettere med lyden de lager. Flott bilde!
Morsomt med fugler ja:)

Rune (Bildebloggen) sa...

Veldig ofte er det bare lyden som skiller den for oss som skal bedømme, men de er begge veldig flotte fugler, det er ikke store fuglen og den er som regel borte før man rekker å få den i fokus. :) Kjempefint bilde av den Olav.