OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.torsdag 27. januar 2011

Teide på Tenerife, Spanias høyeste fjell. Første innlegg.

På Canariøyenes største øy Tenerife, ligger fjellet og vulkanen Teide. Denne raver 3718m over havet, og er således Spanias høyeste fjell. Det er en sovende vulkan, og har heldigvis ikke hatt utbrudd siden 1909. Den er forresten verdens 3. største vulkan. Rart å tenke på at den er ca 1400m høyere enn vår Galdhøpiggen som er 2469m over havet. Den ligger jo på en liten øy. Vi besøkte Tenerife sist på november 2009. Forrige gang vi var der ble det ikke noe tur til Teide pga noe tull med en busstur. Denne gangen bodde vi også på sørsiden av øya, men ikke Playa Del las Americas som sist, men på en rolig fin plass som het Los Gigantes. Vi tenkte først å melde oss på en gaidet busstur til Teide, men pga  oppmøteplass langt fra oss, slik at drosje måtte benyttes i tillegg forholdsvis langt, ble det til at vi forhandlet med drosjesentralen på stedet og fikk leidd drosje til turen. Vi kunne bruke drosjen fra kl 9 om morgenen til kl 18 om kvelden. Sjåføren skulle vente med gondolbanen som tok oss det siste stykket nesten til toppen. Prisen var 90 euro. Da vi var fire stk ble dette mye billigere enn bussturen, så vi takket ja og møtte opp utenfor hotellet kl 9 dagen etter. Jeg tenker å legge ut ca 30 bilder i flere etapper fra Teideturen, så det kommer bilder i flere innlegg.
 Her ser vi toppen enda langt unna. Vi er vel kommet i høyden som kan tilsvare Galdhøpiggen. Rart å tenke på at det nå har vært snøstorm her.
 Tatt fra bilvinduet med toppen i bakgrunnen. Det er et stort område her som er fredet til nationalpark.


Forstørret bilde av skiltet.  Det kommer flere innlegg. Ha en god kveld og en fin fredag.

5 kommentarer:

Anne sa...

Spennende utflukt gitt!! men en forstår hvor en skal sende trønderregnet om det blir for plagsomt her :-) ble nesten tørst jeg bare av å se på bildene dine.

Anneklem

Arnhild sa...

Spennende og flott landskap, får litt lyst på en ferietur når jeg ser dette :)

Rune (Bildebloggen) sa...

Alltid gøy å få se seg omkring når man er avsted på tur, og i slike omgivelser stiger nesten pulsen til maks, må ha vært en spennende tur oppover der i så fine omgivelser. Mange fine bilder under her også siden jeg var innom deg sist Olav.

Bjørg 47 sa...

Er du på tur ?? Fint at det finnes mer enn å ligge på strand. Jeg foretrekker allikevel IKKE å reise dit, men kos deg på tur.

Havfruen sa...

Der var det mektig natur!!! Sikkert en flott utflukt:)
Stilige bilder:)
Ha en fin fredag.