OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.søndag 1. mai 2011

Alt vokser og gror.


 Her ville den bare snu baken til. Her skal det bli blomster med tiden.
 Dette skal bli solbær.
 Dette skal bli rips.
 Nei se der du. En flåttjævel på tommelen min. Den var ikke god å få tatt bilde av der den sitter på tommelen . Vanskelig å fokusere på når du må bruke bare en hånd. Men jeg bruker bestandig manuell fokusering når jeg tar macrobilder, og stativet er et must. Liten blenderåpning, minst f11 for å få dybdeskarphet, selv om den ikke er stor ved slik fotografering. Sigma 150mm f2,8 Macro.


I går ble det en liten runde med macro-fotografering igjen. Det er moro å se hvor mye blomster og skudd har kommet siden sist jeg tok bilder. Humla har også begynt å samle honning. 
Sannelig kom det en flått som jeg fikk satt på tommelen. Den er bare ca 1-2mm, så det blir bare som et rusk.
Ute skinner sola i dag også, så her blir det en herlig søndag. Ønsker alle dere som besøker bloggen min også en herlig søndag.

6 kommentarer:

Marya sa...

Kjempeflotte bilder, men utrolig kjipt med den flåtten ...

Bjørg 47 sa...

Uff, jeg er glad jeg ikke har stiftet bekjentskap med dette lille kaprylet !!! Fine bilder du har, jeg må bli flinkere med macro og stativ, blir inspirert når jeg ser bildene dine. Ha en flott våruke !!!

Tovepia sa...

Den flotten er jeg ikke glad i, men sannelig fikk du nærbilde av den!! Flotte bilder!
Jeg må lære meg kameraet mitt, jeg har en Pentax K 7, men har ennå ikke forlatt autofokus:O))...så jeg har et stykke å gå!!
Nyt maidagene, det blir regn på tirsdag, så utnytt morgendagen maksimakt:O)

Kathrine sa...

Fine dager nå ja!
Har ikke sett flåtten her, enda.. Men vi får se utover våren/sommeren.
Kanskje vi slipper den i år, som i fjor.
Mye humle i år! Det er flott! Og årets første veps, så jeg på lørdag. Syns de er helt ok, og så tar de mye skadeinsekter i hagene.
Men ut og nyte sola nå!

:)

Helen sa...

Åh, jøss for noen flotte bilder du har tatt siden sist !!

Ja, her blomstrer og gror det ser jeg.

Så flott trestubb du har - og hvor det da skal komme blomster, herlig, håper du viser oss underveis når det gror?

God mandag ønskes deg fra Italia, hvor det idag er kun 19 og overskyet !?! ...men, tror solen skal greie å komme frem....men, greit at den ikke gjør det, frodi jeg holder på med ett maleprosjekt - masse stoler som males.

Marias Teater sa...

Verden blir saa herlig forminsket med macro. En humle her og en flaatt der - jeg er glad at den ikke satte seg paa bikkjene vaare. Veldig koselig bildesett som oensker livet tilbake etter den hersens vinteren. Hilser!