OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.







torsdag 31. mars 2011

Stæren er kommet.

 Svarttrast har det vært mange av i vinter og spesielt nå i mars. I dag såg jeg også en bokfink. Det hender visst at enkelte overvintrer av den, men det kan være at den begynner å komme på denne tiden også.
Sola skinner i dag også, men jeg har blitt så forkjølet. Hoster og har vondt i hodet.
Ha en strålende dag i dag også.

onsdag 30. mars 2011

Don't Worry, Be Happy.

Det er nok kommet mere snø, men i dag skinner solen fra skyfri himmel. Da må vi ut og nyte været.
Ha en strålende onsdag.

tirsdag 29. mars 2011

Nok en spesialbåt i skipsleia.

Bildet er tatt med Canon EOS 7D og canon 70-200mm f/2,8
Her fortsetter det å snø, og nå ligger det ganske mye snø på marka. Daglig trim med snømåking.
Ha en fin tirsdag.

mandag 28. mars 2011

Tjelden fikk jeg tatt bilde av 27. mars, men den var nok kommet en del før.

Tatt med Canon EOS D450 og sigma 18-250mm

Vipa så jeg først 3.mars d.å.


Da var snøen borte og vi hadde vårfornemmelser. Nå er det hvitt, og det snør som bare det. Bildet er tatt 03.03.11 med Canon EOS D1000 objektiv sigma 150-500mm.

Tur i fjæra i helga. Ha en fin mandag.




 De fire øverste har jeg brukt lang lukkertid fra 1/4-1/8sek. Bildet under er normal eksponering .

Takk for alle kommentarene fra siste uka. Jeg ønsker alle en fin fotouke denne uka.

søndag 27. mars 2011

Mer snø.

Dette bildet tok jeg i går kveld. Det snødde som bare det. I dag snør det også, men det kan hende det går over til regn i neste uke. Ha en god søndag.

Ørn i forbifarten. (havørn)

Denne ørnen kom plutselig flygende i går da vi var på tur i fjæra. Innstillingene på aparatet ble nok ikke som de skulle på grunn av den plutselige gjesten. f./11 lukker 1/350 ISO-200 250mm (x1,6)  Canon EOS D450 med sigma 18-250mm f/3,5-6,3.(mitt nye reiseobjektiv)

lørdag 26. mars 2011

Snøbyge i s/h.

Her fortsetter det å snø. Men sola titter fram i mellom, så det ble en tur i fjæra i dag. Det ble noen fjærebilder, og sannelig min hatt kom det en ørn flygende. Den kom så stoms på at jeg rakk ikke å stille aparatet ordentlig. Ble stående på for liten blenderåpning, f11 så vitt jeg husker. Skal vise et av bildene av ørnen senere. Bildet ovenfor i s/h ble tatt noen dager før som en test på hvordan det kunne bli.
Jeg ønsker alle en riktig god helg.

fredag 25. mars 2011

SkyWatch tatt i går kveld.



15 minutter fra skrivende stund, som er kl 10.00, skinte sola og det så veldig bra ut da jeg sto opp i dag. Men nå blåser det og snør så felt ute at jeg ser ikke mange metrene . Får håpe det er bare en eling som ikke varer så lenge. Men det er visst meldt at vi skal få noen vinterlige puffer enda.
Kjørte en tur i går kveld, og da var himmelen så fin så jeg måtte prøve å ta noen bilder.  Ha en riktig fin fredag, Jeg tror vi får noen solgløtt, så nå må vi ut.

torsdag 24. mars 2011

Årets første skudd på solbærtreet.

 Ett av mange skudd på det ene solbærtreet. Bildet ble tatt i går. Mon tro om dette overlever, for i dag ligger det hvitt med snø igjen. Ha en fin torsdag.

onsdag 23. mars 2011

Storm.



Bildene ble tatt i går. Det blåste fælt til tider. Bildene ble tatt når vinden var forholdsvis spak, var så og si ikke forhold for bildetaking når det var på det verste. Våget meg ikke helt ned ved sjøkanten med mine elektroniske kostbarheter. Sjø og salt er jo deres største fiende. Uværet har ført til strømbrudd og brudd på mobildekning utover øyene Hitra og Frøya. Her har det gått bra. I dag er det bedre, men grått og regn med litt vind. Men meldingene er ikke fine. Mere vind, regn, sludd og snø. Men, men,... allikevel, ha en fin onsdag.
PS. Her har vi det faktisk veldig bra. Ser at innover landet har elvene gått over sine bredder og fyldt kjellere og ødelagt veier. Jordskred og ras har til og med tatt liv. Naturen kan være hard.

tirsdag 22. mars 2011

Island in the sun.


Ja faktisk var det en liten solgløtt i dag, men det melder både sterk vind og sludd og snø utover dagen.
Bildet er hentet fra arkivet fra 2008. Tatt med Panasonic DMC-FZ18 f/5,6 ISO 100 eksp +0,3 trinn, lukker 1/400 brennvidde 75mm(etter35mm)
Ha en strålende tirsdag.

mandag 21. mars 2011

En lastet fiskerbåt strever seg fram i dårlig vær. Fangsten må leveres.


Det blåser nok mye mer nå enn da dette bildet ble tatt.  Var meldt opp mot storm med mye nedbør i form av mest regn, men utrygt for sludd. Ha en fin innesitte mandag, eller en en fin "stormy" mandag for de som liker å være ute i slikt vær.

Jeg takker så mye for alle de fine kommentarene fra siste uke. Nå stormer det utenfor hos meg. Regnet høljer ned så nesten all snøen er borte. Er meldt bare grisevær ut denne uka. Men hva kan man gjøre med det? Det er da mye en kan foreta seg innendørs også.

fredag 18. mars 2011

Spesialbåt.

Denne båten gikk i Trondheimsleia forleden. Er ikke sikker hva den er spesialbygd til. Men spesiell var den. Her har det begynt å sludde igjen, så det blir vel dårlig med sikten for å se den store månen i morgen kveld.
Ønsker alle en god helg.

torsdag 17. mars 2011

Hjort i fleng.

Bildet ble tatt en kveld jeg kom kjørende forbi.  Det var dårlig lys og lang avstand, så bildet ble deretter.
Ha en fin torsdagskveld.

tirsdag 15. mars 2011

Istappens siste levetimer.

 I dag skinner sola, og det er pluss 8gr i skyggen. På verandaen i solveggen viser målet pluss 18gr. Herlig.
Istappen har allerede faldt i bakken. Får håpe det blir nesten ett år til den prøver seg igjen.
Ha en strålende tirsdag.

mandag 14. mars 2011

Noen månebilder til.

Her har månen kommet opp i nord.


Månen kan også henges på en gren til pynt.
Ha en fin mandag. Her skinner solen.
PS Husk at på lørdag den 19.mars er månen så nær jorden som den nesten aldri har vært . Bare 356 577km. Da får vi håpe på klårvær så vi får tatt noen fine månebilder. Men, for min egen del, så er jeg vel bortreist i helga.

Tusen takk for alle fine kommentarer fra siste uka. De vermer godt, selv om snøen fortsatt ligger. Men sola skinner .

søndag 13. mars 2011

Måneskjelv???

 Eller er det andre steds det skjelver, kanskje bilde er tatt fra Japan. Nei, skal ikke spøke med det.
Eller til slutt, k  a  n det være fotografen det er noe galt med,  hm hm ?
Ha en fin fotouke framover. Her er det meldt fint vær i uka som kommer.

lørdag 12. mars 2011

Hurtigruta i åkeren??




Her uler vinden og det snør. Har snødd minst 30cm de siste tre døgn. 
Ha en fin lørdag og en god helg.                                                           Arkivbilde fra 2009.

fredag 11. mars 2011

Solnedganger kan være vakre.


Jeg ønsker alle en riktig fin helg.

onsdag 9. mars 2011

tirsdag 8. mars 2011

Ettårsjubileum.

Tiden løper meg forbi. Jeg hadde en liten notat med 3.mars 2010 på. Det var første dagen jeg startet bloggen min. Nå har jeg allerede overskredet datoen med flere dager. Ja ja, det får nå bare skure, det var jo torsdagen i forrige uke jeg skulle ha reagert. Jeg såg tilbake på det første bildet jeg la inn. Det var fra 19. mars 2009 og er tatt med mitt første digitale kamera.  Det var et Olympus c-770 Ultrazoom, 4,0 megapixler og 10x zoom. Det ble kjøpt i 2004. Bildet som ble lagt inn 3. mars 2010 er ett av tre som ble tatt innover Åstfjorden en morgen med klar himmel og blikkstille. For moro skyld vil jeg legge ut alle de tre bildene her, samt et bilde av det gammle apparatet. Det virker helt enda, men er veldig tregt etter nåtidens raske speilreflekser. Dette er ikke speilrefleks.
Hipp hurra for ett år på bloggen.

mandag 7. mars 2011

Snø, is og vann.



Her er det både snø, is og vann. Snart skal det bli bare vann i bekken og tørt i terrenget. Det skal bli umåtelig trivelig og igjen kunne gå ut i naturen med sol og varme dager. Ta med sekken med termos og en matbit, samt fotoutstyr og komme seg ut i terrenget eller på en fjelltopp. Jeg har faktisk en egen varde jeg har bygd opp alene. Den heter selvsagt "Olavsvarden" og har treskilt med innfresa bokstaver. Det er en stund siden jeg har besøkt den nå. Har et glass med en notisbok inne i varden for de som vil skrive seg på.
Ha en god mandagskveld og en fin tirsdag.

Tusen takk for alle gode kommentarer for uka som gikk. Jeg trives godt med at dere besøker bloggen min og legger igjen kommentarer. Kjempehyggelig.

fredag 4. mars 2011

Terningsheia, 533 moh, med utsikt over Ørlandet.

Dette er et arkivbilde fra en av mine fjellturer. Her var det flott utsikt.
Ønsker alle en riktig fin helg.

torsdag 3. mars 2011

Spesiell himmel.

Helt utrolig, i går viste maksimumsmålet på termometeret ov pluss 12 (tolv). Men i natt blåste det så mye av leskuret til søppelldunkene måtte overende. I dag har det vært ca 5 pluss med sol, så jeg var en tur på sjøen og fikk en fin torsk. Men nå høres det ut som vinden tar tak igjen.
 Ha en fin fredag.

onsdag 2. mars 2011

tirsdag 1. mars 2011

Se opp for trucker.


 Jeg så opp både vel og lenge, men alt jeg kunne se var noen måker.
Så kom to hegrer flygende langt der oppe, men da kom det jaggu en truck og nesten kjørte på meg. At de ikke kan se seg for.
Ha  en fin tirsdagskveld.