OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.







lørdag 28. mai 2011

En liten idyll i turløypa.

Når du møter slike idylliske små naturperler er du bare nødt til å stoppe opp.
Bildet er tatt på vei til en av de mange kjentmannsposter.
Takk for alle komentarer for siste uke.
Ha en strålende helg.

fredag 27. mai 2011

Løvetannen formerer seg.

Det er allerede en god del av løvetannblomsten som har gått over til frø, så nå får vi vel mer av denne fine gule blomsten. 

Gråvær med 9gr i dag. Ha en fin fredag.

torsdag 26. mai 2011

My secret garden.

Må vel ærkjenne at hagearbeid ikke har vært min største lidenskap, men moro er det da å få saker og ting til å vokse og gro, og når blomstene kommer ut er det veldig vakkert. Men i år har vel det meste av tiden gått med til oppussing av plener med moseriving og kantrensing mot gamle stenheller. Det har vært noen gråværsdager med regn, men akurat nå titter sola frem og vi har hele 12gr i skyggen.
Ha en fin torsdag.

tirsdag 24. mai 2011

En vakker løvetann.

Selv om løvetanna kanskje er en forhatt vekst som sprer seg inn over jorder og går til angrep på plena di, så er den da vakker? Ha en fin tirsdagskveld.

mandag 23. mai 2011

Mosegrodd gubbe.

Denne mosegrodde tua ligner da svært på en mosegrodd bjørn eller gubbe.
Man kan gå seg på mye rare ting i skogen. Man må bare bruke fantasien enkelte ganger, det er vel da en kan se både tusser og troll.
Ha en fin uke framover. Her melder det sørvest og regn, men vi har hatt mange fine dager på mai.

fredag 20. mai 2011

Songli forsøksgård.


Det var helt riktig som Anne skriver under bildet av låvebrubua at det er fra Songlia. Var nok litt spent på om du tok den Anne.  Sist søndag var vi nemlig i konfirmasjon  som ble holdt der på Songli forsøksgård. Kjempetrivelige gamle byggninger med mye gamle møbler og bilder fra den tiden både prinser og konger var på besøk for å jakte på hjort og bjørn.  Songlia eies nå av den norske stat, men jeg har hørt at det muligens blir lagt ut for salg.
Ønsker dere en god helg.

torsdag 19. mai 2011

Den gamle låvebrubua.

Her er det vindu uten glass og god lufting. Skal tro hva som skjuler seg bak der. Her kan det hende det har gått inn både storfolk og tjenere og hva som har foregått bak denne døren må bare overlates til fantasien.  Kanskje er det en redskapsbu?  Ha en fin torsdagskveld.

Det ble en pause.

Ja dere tror vel jeg for alvor har falt ut i det svarte hullet. Saker og ting har da skjedd, ikke noe negativt nei. Det ble bare sånn. Jeg ser en del lurer svært på hva mitt siste bilde var for noe. Bildet ble tatt på en av mine vandringer i skogen. Det er rett og slett på en trestamme der en gren har rotnet og falt av. Men det skal sant og si være sagt at det var et merkelig hull i stammen. Har prøvd å gå ruten flere ganger for å finne igjen treet så jeg kunne vise det i større format, men nei, kan ikke finne det igjen. 
Så håper jeg alle mine blogg-venner ser innom meg igjen. Har tatt noen bilder siden sist, så jeg får lete fram noen å legge ut etter hvert. Ha en fin kveld.

fredag 6. mai 2011

The black hole.


Finvær i dag også, men tempen er bare så vitt 10grC. Men ingen grunn til å klage.
God helg til alle som titter innom bloggen min.

tirsdag 3. mai 2011

Ja slik gjør vi med Coka Cola.


Fortsatt godvær her. 12-14gr i skyggen, men på terassen vermer sola godt, så der benyttes kun shorts.

Takk for alle hyggelige komentarene fra siste uke.
Ønsker alle en fin fotouke denne uka også.

søndag 1. mai 2011

Alt vokser og gror.


 Her ville den bare snu baken til.



 Her skal det bli blomster med tiden.
 Dette skal bli solbær.
 Dette skal bli rips.
 Nei se der du. En flåttjævel på tommelen min. Den var ikke god å få tatt bilde av der den sitter på tommelen . Vanskelig å fokusere på når du må bruke bare en hånd. Men jeg bruker bestandig manuell fokusering når jeg tar macrobilder, og stativet er et must. Liten blenderåpning, minst f11 for å få dybdeskarphet, selv om den ikke er stor ved slik fotografering. Sigma 150mm f2,8 Macro.


I går ble det en liten runde med macro-fotografering igjen. Det er moro å se hvor mye blomster og skudd har kommet siden sist jeg tok bilder. Humla har også begynt å samle honning. 
Sannelig kom det en flått som jeg fikk satt på tommelen. Den er bare ca 1-2mm, så det blir bare som et rusk.
Ute skinner sola i dag også, så her blir det en herlig søndag. Ønsker alle dere som besøker bloggen min også en herlig søndag.