OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.







torsdag 29. september 2011

En liten luring på besøk.

Denne firfirsla ble ikke oppdaget før jeg kom hjem etter en tur i fjæra. Da den plutselig dukket opp varte det ikke lenge før den var borte, så bildene ble litt forhastet med et kompaktkamera. Men det var da litt moro at den hadde fulgt med i bagen så langt.


I dag har vi hatt en fin høstdag med sol og varme. Nesten 20gr. Men jeg var en tur til Trondheim, så det meste av dagen ble brukt til byturen, og fotoapparat glemte jeg å ta med.. Men til kvelden har det rukket å dra over mørke skyer, så det blir vel bare med denne dagen. Får se om vi kan finne på noe fornuftig i helga like vel.  Ønsker alle en riktig god helg.

An kattebildet.


Var litt spent på om noen så at det var litt bearbeidet i PS. Bildet som opprinnelig var i farver ble omgjort til svart/hvitt. Deretter ble katten overført fra det originale bildet til det svart/hvitbildet. Vips, der ble det en katt i farver mot resten i svart/hvitt. Dette er vel en elementær teknikk for de fleste som jobber litt med PS. Men slik var kattebildet opprinnelig.(øverst) Nr 2 bare svart/hvitt. Det jeg la inn forrige gang ble en kombinasjon. Litt moro, ikke sant..?

tirsdag 27. september 2011

Kattepusen vil ha litt mat.


Denne søte pusen kom bort til oss og ba så pent om en godbit!
Ha en fin tirsdag.

mandag 26. september 2011

Fra Madeira.

Madeira er en skjønn liten øy ute i Atlanterhavet, litt lengre ut og nord for Canariøyene. Den er Portugisisk, men har for det meste selvstyre. Her er det meget frodig og planter og blomster fra helle verden vokser her. Den flotte botaniske hagen er kjent. Kanskje kjenner dere også til den berømte Madeiravinen. Bildene er fra 1995.
 Fra botanisk hage på Madeira
 Fra Porto Moniz som ligger på nordsiden av Madeira.
Camera de Lobos. Winston Churtshills yndlingsplass når han ferierte. Her brukte han å sitte å male sine malerier når han stresset ned fra sine politiske basketak.
Vi bodde den gang i hovedstaden Funchall. Men dessverre bare en uke. Kunne ha tenkt meg en tur dit igjen. Kan anbefales.
Ha en fin mandag.

lørdag 24. september 2011

Fra Druglivatnet. Skannet.

Enda et skannet bilde. Er vel tatt sånn midt på 1990-tallet med analogt kamera. Tror ikke dette bildet er tatt med speilrefleks. Mitt første speilreflekskamera ble forøvrig kjøpt sommeren 1985. Mitt aller første kamera ble kjøpt i 1962 for penger jeg fikk til konfirmasjonen. Jeg har kameraet enda. Jeg mener og tror at jeg har alle kameraene jeg har kjøpt.  En liten samling har det blitt ja.
Tilbake til skanning av bilder.  Det er jo en stor fordel å få de digitalisert . Da kan du lagre de på en separat disk, du kan friske opp farger og skarpe opp litt hvis det trengs, men det er vel best at de er noenlunde som de var for å se hvordan bildene var den gang de ble tatt.
Kommer til å legge ut noen flere. Kanskje noen svart/hvit fra min spede begynnelse som amatørfotograf også.
Fortsatt god helg.

fredag 23. september 2011

Digitalisering av gamle bilder.


Enkelte ganger kan en vel rett og slett gå i manko på ferske bilder. Da kan det være moro å finne frem gamle albumer og se på gamle bilder.  Ja har nå vist minst 20 albumer fra tidlig på 70-tallet, ja noen eldre svart/hvitt-bilder finnes også. Men for å få disse, eller i hvert fall noen av dem over i den digitale verden, kjøpte jeg meg en bedre scanner til formålet. Jeg har gjort noen prøver og scannet en del, og jeg synes da det gikk ganske bra. Jeg vil legge ut noen så dere får se, så får dere vurdere selv hva dere merner om resultatet.  Det var da i alle fall litt moro å få prøve dette også.
Her kommer det første. Bildet er tatt nedenfor hytta vår juli 1999 med analogt apparat.
Ha en god helg.

torsdag 22. september 2011

Den gamle bua ute i skogen.

På en tur i skogen fant jeg denne gamle bua med rusten tak og glissen bordkledning.



 Måtte ta en nærmere titt her ja.
 Døra var spikret igjen med et solid bord tversover.
 Hadde det vært innbrudd her da. Hengelåsen var tydeligvis blitt brukket opp med et brekkjern. Hm hm, skjuler det seg verdifulle ting her da mon tro??
 En liten titt igjennom den glissne bordkledningen ville vel røpe det. Jo så sannelig, her var det mye verdifult.
Ha en fin onsdagskveld.

onsdag 21. september 2011

B a r e.. to skarvebilder til?


Da er dere vel passe lei skarvebildene mine? Disse er også tatt fra båt der båten beveger seg, og det er slettes ikke lett å få gode bilder når man samtidig må some inn en del da avstanden er litt i meste laget. Denne sitter på toppen av en stake med lysblink på. Staken står på et skjær ytterst i Hemnefjorden.
Bildene er tatt med Panasonic FZ18
Ha en fin midtuke.

tirsdag 20. september 2011

Skarv på skjæret med tyske fisketurister i bakgrunnen.

Tidlig på dagen med litt dis i luften gir litt dempet belysning. Bildet er tatt fra båt og det er landskap vi ser i bakgrunnen som virker nesten som blå himmel. Tatt med mitt gamle Panasonic Fz18.
Ha en fin tirsdag.

mandag 19. september 2011

Skarv i silhuett.

Skarven ser jeg titt og ofte når jeg er ute med sjarken. Den er ganske skjy, så den tar til vingene når du kommer for nær. Her er en yndet plass i blinkmasten som står på et skjær.
Ha en fin fotouke .

lørdag 17. september 2011

Balancing on top of the world.

Bildet er tatt tidligere i sommer og er ikke arrangert. 
Ønsker alle en riktig god helg. Ut skinner sola i dag og det er hele 12gr. 

torsdag 15. september 2011

Sopp og rognebær.

Kombinasjonen er sikkert ikke god. Men jeg fant en rar soppvekst i utkanten av hagen, og den måtte jeg da ta en bilde av. Så har vi ganske mye rognebær her omkring. Jeg har plukket en del så vi har fått laget rognebærgele. En del har gått i fryseren til fuglemat til vinteren.


Ellers så har vi regn og surt vær med bare 9gr i dag. Håper på bedre vær til helga.
Ha en fin torsdagskveld og en fin fredag. Kommer vel tilbake med nytt innlegg før helga.

onsdag 14. september 2011

Høstblomster

Legg til bildetekst
Det er godt at det enda finns blomster ute på ekra. Her er den kjente rødkløveren.
  
 Rylikk med strå.
 Rylikk med insekt.
 Gul blomst(griseøre) ved gul vegg lyser opp i tilværelsen.
Ha en fin midtuke.

tirsdag 13. september 2011

Aida Blu

Denne gikk her forbi 1.august i år. Det er den andre Aida. Den første som gikk her i år var Aida aura, den er noe mindre, 203 m lang. Denne er 252m lang 32,2m bred 71000 bruttotonasje . Var litt grått og lite lys så bildet ble ikke så skarpt. Men må ta det med under min etikett; båter.
Ha en fin tirsdag.
For spesiellt interesserte :    http://maritimt.com/batomtaler/2010/aidablu.html


søndag 11. september 2011

Flere dyr på veien ned.

 To hoder møtes i "rein" fortrolighet.

Her var det da ikke bare fint turterreng for fotturer, men fint å kjøre også. Vi kom over til Brekken ved Røros.  Men innen det hadde regnet tatt oss igjen.
Ha en fin fotouke framover.

fredag 9. september 2011

Fjellvidder på Langvola.





 Her var det flotte fjellvidder for å ta turer . Føsrste gangen vi var her.

 Vi får en fin dag med sol i dag også. Så nå må en komme seg ut og nyte dagen.
Ha en fin helg. 


torsdag 8. september 2011

Rein og pen....


Det er litt artig og møte på disse dyra. Vi traff flere rein på veien ned fra fjellet, så det er nok en del av dem i disse traktene.
Ha en fin torsdag.

onsdag 7. september 2011

Rudolf krysser veibanen.

Oppe på fjellet mellom Stuggudal og Brekken var det en del reinsdyr. Her ser vi Rudolf krysser veien. Vi parkerte like ved, så det ble noen reinsdyrbilder.
Ha en fin onsdag. Vi har fått sol i dag også.

tirsdag 6. september 2011

Stuggusjøen i Stuggudal.

I helga ble det en tur til Tydalen og Stuggudalen.  Vi overnattet ved Stuggusjøen og kjørte videre på lørdag over fjellovergangen til Brekken ved Røros. Vi hadde aldri kjørt over her, så vi var veldig spente på hvordan det var. Skal legge ut flere bilder fra turen.  Ha en fin tirsdag. 


mandag 5. september 2011

Artania.

Da Trondheimsleia ligger rett utenfor meg, kommer det mange slike turistskip i løpet av sommerhalvåret. Denne heter Artania og er 231m lang.
Ha en fin mandag.

søndag 4. september 2011

Turavsluttning med "godnattbilde".

Da var denne uka og helga kommet til endes, og turen vår avsluttes. Har da kjørt nesten 280 mil. Da vi kom til Østersund skinte sola og det var fint vær, men da vi passerte grensen og kom over til "trivelige trøndelag", møtte vi gråvær og regn, og det regna faktisk helt til vi kom heim. Ja ja, vi hadde hatt en trivelig tur. Fått sett mye nytt av landet vårt, og litt nytt fra Sverige også. Skulle gjerne ha vært lengre nord også, og fått med resten av det langstrakte landet vårt. Det får vel bli en annen sommer. Mulighetene ligger jo der, bare helsa holder.
Takk til alle som har vært innom og kommentert bildene hittil.
Så ønsker jeg alle somm titter innom en fin fotouke fra mandag.


fredag 2. september 2011

Strømsund er en vakker by i Sverige.

 Broen mellom de store sjøer. Her kneiser det store brotårnet opp i solen.



 Skuta på veggen. Kanskje du ser skriften også hvis du forstørrer det.
Ja Strømstad var en trivelig plass å være. Vi hadde faktisk godvær de to dagene vi var der. Men nå begynner vi å nærme oss kjente plasser som Østersund, og da blir det "straka vegen hem".

Her skinner sola også så det blir sikkert en fin helg.- Får komme seg ut snarest.
Ha en strålende helg.

torsdag 1. september 2011

Arjeplog og Sorsele, Sverige.

 Etter en del mil innover i Sverige, kom vi til en liten by eller tettsted som het Arjeplog. En vakker plass ved to store innsjøer som het Hornavan og Uddjaure. En kjempefin campingplass i forhold til de små enkle plassene vi var vant til fra Norge. Men det regnet så infernalsk at idyllen ble litt ødelagt. Men dagen etter skinte sola og etter en handletur og vandretur på plassen, dro vi videre.
En typisk oppstilling på plassene.  Her er vi kommet til en liten plass som het Sorsele. Her var det en del store mygg, men ellers var det bra.
Ha en fin torsdag.