OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.tirsdag 30. august 2011

Rognan og Junkerdalen.

 Det er ikke bare København ( og Ørlandet) som har sin egen havfrue. På veg fra Lofoten kjørte vi innom et tettsted som heter Rognan. Det ligger i Saltdal kommune i Nordland. Steden er kanskje mest kjent for sin båtbyggertradisjon, og sannelig hadde de ikke sin egen havfrue i havna. Begynner kanskje å bli litt slitt, men...
 Båtbyggermonument fra Rognan.
 Etter et godt måltid mat forlotvi Rognan og kjørte opp Junkerdalen som er kjent for sin ville natur. Her var det bratt og dyp dal med høye fjell som kneiset rundt med en tåkedått på toppen. Dalen inneholder et naturresevat som er populært for tilreisende. Mange skjeldne planter skal visst trivest godt i denne dalen. Heldigvis var det sol denne dagen, så det ble godt med lys og friske farger. Veien fører videre gjennom Graddis og inn i Sverige. Dette er en rute som anbefales. Skulle tatt oss beder tid her for å nyte den storslåtte naturen.

Da ønsker jeg alle en riktig god fotouke framover.

7 kommentarer:

fruentimmeret sa...

Jøss, jeg trodde København var alene om sin havfrue, men du beviser at det ikke er tilfelle. Stilig ;)

Fine nordlandsbilder igjen Olav.


Vi tastes...

Havfruen sa...

Jøsses for en natur! Storslått sådan!
HAvfrue der å? hm..det visste jeg ikke. Jeg burde hat en i hagen:))
Fin tirsdag videre:)

Karis fotoblogg sa...

Flotte bildeserie fra nord-norge igjen, Olav. Dette er fin norgesreklame, får lyst til å ta en tur og utforske den nordlige delen av vårt langstrakte land av å se bildene dine. - Vakkert land vi bor i! :))

VALKYRIEN sa...

Hehehe, må jo flire litt av den tilårskomne havfrua! Hun så litt værbitt ut ja! Men det var jo artig da, at vi har en her til lands også. :)

Bjørg 47 sa...

Rognan, ja, navnet klinger i ørene, siden jeg har fart forbi der noen ganger, siden min mormor bodde i Sulis/Fauske. Men det er leeeenge siden det. Flotte bilder fra en unik fotograf.

Helen sa...

Morsom havfrue, men ja, hun var litt slitt ved beina så jeg...hehe.;)

Igjen, flotte bilder, skjønner du har kost deg på denne turen !

tenk september alt, imorgen ....tiden går fort.

Ciao

Kathrine sa...

Her var ikke vi på våre turer nordover. Morro å se!

Ha en fin torsdag