OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.torsdag 30. august 2012

Norangsdalen.

Kjører du videre fra Hornindal mot Hellesylt og Stranda, kan du ta av like før Hellesylt til en trang og vill dal som heter Norangsdalen. Det har vært sagt om denne dalen at det er vel kanskje den villeste naturen du kan finne i Norge. Her henger fjella bratt ned på begge sider, og det har gått mange ras. Ingen kan bo her, men det har vært drevet sommerbeite her, og det har vært minst to sætrer. Men de er borte nå. En er oversvømt da det gikk et ras i 1908 som demte opp elva så vannet gikk over setervollen. 

 Det er bygd noen buer her, så og si inn i terrenget for å bli vernet mot ev. ras.


 Her nede er vannet som satte setervollen under vann da raset gikk i 1908. Vi kan fremdeles se tuftene av setervollen nedi vannet.
 Her har bygdefolket døpt den største steinen fra raset, "Gangerolv."
Hjemme her hos meg har det vært tre dager med finvær og sol. Har faktisk vært oppe i 20gr i skyggen.
Det er jaggu bra her altså. Men i kveld slo det om til vind og regn igjen, og det er meldt regn en uke framover. God helg til alle som titter innom.

2 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Og dessuten er det flott ørret i vannene du får på venstre side før du kommer ned til det siste vannet som er dannet av raset:)

VENTANA DE FOTO sa...

Vakre naturen i sitt land. Kom akkurat tilbake fra min ferie ved sjøen, og jeg kan besøke bloggvenner