OLAVS FOTOBLOGG

Jeg har først og fremst laget denne bloggen for å vise frem bilder jeg har tatt. Det er kanskje en av mine beste hobbyer.

De som måtte besøke bloggen min og titter på bildene, vil jeg gjerne legger igjen en kommentar.

Dobbelklikk på bildene for å få de opp i full størrelse.

Jeg gjør oppmerksom på at bildene som er lagt ut er min eiendom og kan ikke kopieres eller lastes ned uten mitt samtykke. Er du interessert i et eller flere bilder, ta kontakt. Da kan du kjøpe bruksrett.onsdag 29. august 2012

Stryn og Hornindal.

Så går turen videre ned langs Strynevannet. Delvis skyet med mye grått på himmelen som gjør den grå og virker som utbrent.

 Etter å ha passert Stryn går det videre til Hornindal og langs Hornindalsvannet som er Nordeuropas dypeste vann. Jeg passerer en gammel stenbro; Gamle Horndøla Bru". Den ble bygd i 1810-1813.  Den er ikke i bruk i dag. Ny bru er kommet ved siden av.
 Ved enden av brua er det murt inn en merkelig stein. De kaller den "giftesteinen" eller "jomfrusteinen". Det er knyttet mange gamle historier til denne steinen.  se lenken:    http://www.nordfjord.no/no/Produkt/?TLp=432043


Gammel, god ingeniørkunst fra først på 1800.
Ha en fin ukeslutt.

3 kommentarer:

Fru Tunheim sa...

Flotte bilder tar du og jeg er så mektig imponert over alle i bloggverden som er så dyktige på området....men det ser jo litt kaldt og guffent ut der på Syrynfjellet, dog veldig vakkert.

Anne sa...

Å hælle dussan for en natur!!! strynefjellet og spesiellt Hornindal, så glad du viser Olav. Har en bestevenninne hvis far erfra Hornindal så var superkjekt å se, for har aldri vært der :-)

Ser snå på høyfjellet og sitter her å undrer på om jeg virkeig ER! motivert for en lang vinter... hmm... har vel intet valg :-)

Kveldsklem på vi ut mot kysten.

Kathrine sa...

Flott bru ja! Og så blir det jo så fine bilder av at det ligger mye snø igjen.

:)